Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
REBISZ rébuszok
  2007-06-01 19:21:55, péntek
 
  Magyar Elemér
elemer@aenimacgs.com



REBISZ rébuszok

péntek, 2007. június 1. Magyar Elemér

Azt sulykolják nekünk minduntalan, hogy mielőtt az öt rendőr felett pálcát törnénk, várjuk ki a végét, hiszen őket is megilleti az ártatlanság vélelme. Márpedig az is lehet, hogy ártatlanok.
Pedig nem így van.

Ám mielőtt ezt bővebben kifejteném, kicsit régebbről szeretném kezdeni!
Tudják, igazából miért olyan rettenetes a móri ügy? (Függetlenül attól, hogy mik derülnek még ki ezek után.) Nem is elsősorban az a szörnyű, hogy - nagy valószínűséggel - mások ülnek az igazi tettesek helyett. (Nekik egyelőre van miért ülni.) A történet azért megdöbbentő, mert a téves döntés lehetővé tette, hogy ámokfutó gyilkosok sok éven keresztül büntetlenül töltött fegyverekkel mászkáljanak közöttünk, s tovább rabolhassanak, gyilkolhassanak, ha kedvük tartja. egy akkoriban még aktív nyomozótól vásárolt fegyvereikkel.
S mit szóljunk ahhoz a rendőrtiszthez, akit már el is itéltek lopásért? A még ki sem hült hulla mellől közel félmillió forintot lopott el, mert meg volt szorulva. Hogyan bízhatunk abban ezekután, hogy más büntető ügyeiben mindig korrekten járt el? Bűnügyi technikusként ő gyűjtögette össze azokat a tárgyi bizonyítékokat, amelyekre alapítva emberek bűnösségéről döntöttek.
Hát mentség e minderre az, hogy alacsony a fizetésük?
De a leány elleni erőszak ügye az igazán félelmetes. És most ne kenjük, ne odázzuk el a problémát azzal a közhely süketeléssel, hogy az ártatlanság vélelme a rendőröket is megilleti!
Mert gondoljuk csak végig, mi is történhetett itt?
Egy fiatal lány megjelent a rendőrségen a reggeli órákban és azt állította, hogy őt hajnalban több rendőr megerőszakolta. A kapitányságon jó sokat várakoztatták, de érdemben nem foglalkoztak vele. Emiatt is került sor az írásbeli feljelentés késedelmes megtételére, amit a sajtó egy része már eleve ugy kezelt: "a kis kurva alaptalanul rágalmazza a tisztességes rendőröket." De ha netán mégis igaz lenne a története, akkor meg jelentsük ki, hogy álrendőrök zaklatták.
Álrendőrautóban.
S ez napokig így ment, mindaddig, amíg a sértett fel nem ismerte az állítólagos támadóit.
REBISZ-esek voltak.
Akkor jöttek azok a szövegek, hogy el sem fértek volna öten egy autóban, meg, hogy hazakisérték, egyébként is nem arra vitték, amerre ő mondta, s nem azt csinálták vele. Sőt az is lehet, hogy ez egy provokáció volt a sértett részéről. Ez utóbbit egy nyugdijas rendőr nyilatkozta a TV2 Mokkájában nagy tudálékosan, aki most természetesen örző-védő, pardon bocsánat: magándetektív. És aki a volt kollégáiról persze nem is feltételez ilyesmit. Szerinte nem is történt meg.
Na most az ügyben tényleg két lehetőség közül választhatunk.
Az egyik, hogy elkövették, amivel a sértett vádolja őket. Pontosabban ketten az öt közül. Ha ez igaz, akkor megállapíthatjuk, hogy a másik három rendőr(!) közül egy sem akadt, aki közbelépett volna a rendkívül sulyos büntett megakadályozása érdekében, amire egyébként felesküdött. Ehelyett sunyi módon asszisztáltak a bünesethez és utólag is lapitottak, némák maradtak mindaddig, amíg az esetet fel nem derítették és az abban szereplők kilétét kétséget kizáróan meg nem állapították az ügyészi nyomozó szervek, felismertetési eljárással és egyéb bizonyítékok begyűjtésével. De erőszaktevő társaikat azóta is kitartóan védik.
Omerta - vagyis a hallgatás törvénye.
A maffiában.
Mostanság, úgy látszik, a magyar rendőrségen is.
A napokban láttam egy krimit, amiben az egyik bűnöző rászólt a másikra, mert az eltúlzott erőszakot alkalmazott a bankrablás során. Annak a búnözőnek voltak erkölcsi alapelvei. Ezek a rendőrök azonban még csak rá sem szóltak a társaikra. Jóllehet aljas cselekedetüket kötelesek lettek volna akár erőszakkal is megakadályozni. Igen, a rendőr a rendőrrel szemben is köteles adott esetben intézkedni. Ezért fizetjük őket. Ha rosszul is. (Bár a REBISZ-esek jóval többet keresnek mezei, talpas kollégáiknál.)
És senki sem tett másnap sem jelentést a főnökének sem, sőt amikor már nagy erőkkel keresték őket, akkor sem állt elő az öt közül egy sem - egyetlen egy sem! - , hogy ne keressetek, a társaink követték el ezt a szörnyűséget, s nem hagy nyugodni a lelkiismeretünk, elítéljük őket.
Persze, mondom, mindez csak akkor érvényes, ha elkövették.
A másik lehetséges változat, hogy az öt rendőr közül egyik sem valósított meg semmilyen törvénybe ütközőt. Ártatlanok.
Ha végiggondoljuk, ez is elég szörnyű variáció. Hiszen ez azt feltételezi, hogy - nem számítva a gyanúsítottakat - még legalább három rendőr tudta, hogy az állítólagos sértett alaptalanul vádolja őket kiemelkedő súlyú bűncselekmény elkövetésével. Miért nem álltak ki ártatlan társaik mellett teljes mellszélességel azon nyomban, már az első pillanatban? Miért nem jelentkeztek és közölték felháborodottan, hogy teljesen alaptalan a társaikat, s ezen keresztül a testületet ért vádaskodás? Milyen erkölcsű emberek ezek, akik a munkatársaikat, a testületet ért ilyen súlyú alaptalan vádakra sunyi lapítással válaszolnak, holott róluk zeng az egész hazai sajtó napokig.
Omerta- vagyis a hallgatás törvénye...
Kik ezek az emberek? Ezek védenek meg minket? Brrr!
A rendőr-seggnyaló elektronikus és írott sajtó persze - tisztelet a kivételnek (Feket Gy. Attila, Népszabadság, Nagy József, 168 Óra) - mással fogalkozik.
A rendőröket védő sztárügyvédeknek és a sértett jogi képviselőjének ostoba, okoskodó, szakszerűtlen nyilatkozataitól hangos a hazai sajtó, folyamatosan megpróbálják félrevezetni a közvéleményt. A médiában mostanság éppen azt csócsálják, vajjon hány rendőr hajlandó magát alávetni a hazugságvizsgálatnak. Mintha ez lenne a perdöntő. MInt a focimeccsen: mi most az eredmény? Egyelőre úgy tűnik három kettő a sértett javára. (Mert csak ketten hajlandóak.) De még változhat az eredmény, lehet drukkolni. Esetleg esemesben szavazni. (Alapdíjon plusz Áfa.)
Miközben tudjuk, a hazugságvizsgálat a magyar jog szerint se pro, se kontra nem bizonyíték. Mint ahogy az a pszichológus szakvélemény sem, amelyik nem tudta egyértelműen eldönteni, hogy a sértett igazat mond-e, avagy hazudik. Ezen a nyilatkozó jogászok perbeli állásuknak megfelelően nyilatkoztak örömittasan, illetőleg sajnálkozva. Senkinek nem jutott eddig eszébe - még egyetlen laikus épeszű újságíró sem kérdezte meg tőlük - , hogy ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor minek a bíróság. Akkor a pszichológusok biráskodnának, s nem a bírák.
Itt tartunk most.
A szakszerűtlen hablatyolás pedig folyik tovább.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: sztárügyvédeknek, megállapíthatjuk, nyilatkozataitól, mellszélességel, felháborodottan, álrendőrautóban, megakadályozása, gyanúsítottakat, valószínűséggel, gyilkolhassanak, lelkiismeretünk, felismertetési, munkatársaikat, bizonyítékokat, pszichológusok, képviselőjének, megerőszakolta, cselekedetüket, rendőrtiszthez, megakadályozni, végiggondoljuk, magándetektív, kapitányságon, választhatunk, szakszerűtlen, rabolhassanak, technikusként, elkövetésével, bűncselekmény, várakoztatták, természetesen, begyűjtésével, fegyvereikkel, asszisztáltak, biráskodnának, állapították, ártatlanság vélelme, igazi tettesek, történet azért, téves döntés, tárgyi bizonyítékokat, leány elleni, igazán félelmetes, problémát azzal, közhely süketeléssel, fiatal lány, reggeli órákban, írásbeli feljelentés, tisztességes rendőröket, állítólagos támadóit, provokáció volt, sértett részéről, Magyar Elemér, Feket Gy, Nagy József,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Bella István: Zsoltár  Gárdonyi Géza - Április végén  Jó éjszakát  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A keserű igazság  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Minden szülő a lényével nevel.  Alvó cica  A fenyő nem szép fa, (...)  Palóc Grand Canyon  Miért nem menti meg Jézus...  Az idő elsodorja létezésünk  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Szép estét kedves látogatóimna...  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  A fák lelke  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Maradék idő  A végzet az  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  A lelki élet nem arról szól, ....  Rögtön puha Mézes Krémes  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Tavasz  Amit átélünk,  Miért nem menti meg Jézus...  A fák lelke  Pillangó  Miért nem menti meg Jézus...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Esti kép  Palóc Grand Canyon  Föld napja április 22  A fenyő nem szép fa, (...)  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Ébredj  A boldogság ült a világvégén  Ünnepelj csak  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Emberként automatikusan értéke... 
Bejegyzés Címkék
ártatlanság vélelme, igazi tettesek, történet azért, téves döntés, tárgyi bizonyítékokat, leány elleni, igazán félelmetes, problémát azzal, közhely süketeléssel, fiatal lány, reggeli órákban, írásbeli feljelentés, tisztességes rendőröket, állítólagos támadóit, provokáció volt, sértett részéről, nyugdijas rendőr, volt kollégáiról, ügyben tényleg, sértett vádolja, másik három, rendkívül sulyos, abban szereplők, ügyészi nyomozó, hallgatás törvénye, magyar rendőrségen, napokban láttam, egyik bűnöző, eltúlzott erőszakot, bankrablás során, búnözőnek voltak, rendőrök azonban, rendőrrel szemben, társaink követték, másik lehetséges, állítólagos sértett, első pillanatban, egész hazai, rendőr-seggnyaló elektronikus, rendőröket védő, sértett jogi, hazai sajtó, médiában mostanság, sértett javára, sértett igazat, nyilatkozó jogászok, pszichológusok biráskodnának, szakszerűtlen hablatyolás, sztárügyvédeknek, megállapíthatjuk, nyilatkozataitól, mellszélességel, felháborodottan, álrendőrautóban, megakadályozása, gyanúsítottakat, valószínűséggel, gyilkolhassanak, lelkiismeretünk, felismertetési, munkatársaikat, bizonyítékokat, pszichológusok, képviselőjének, megerőszakolta, cselekedetüket, rendőrtiszthez, megakadályozni, végiggondoljuk, magándetektív, kapitányságon, választhatunk, szakszerűtlen, rabolhassanak, technikusként, elkövetésével, bűncselekmény, várakoztatták, természetesen, begyűjtésével, fegyvereikkel, asszisztáltak, biráskodnának, állapították, szakvélemény, pszichológus, elektronikus, történhetett, népszabadság, bűnösségéről, egyértelműen, tisztességes, fegyverekkel, mászkáljanak, foglalkoztak, szörnyűséget, kollégáiknál, jelentkeztek, nyilatkoztak, hazakisérték, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3816
  • e Hét: 18046
  • e Hónap: 29157
  • e Év: 182653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.